۱۳۸۹ مرداد ۱۷, یکشنبه

دسر گنبدی یا زوکوتو Zuccotto

این یک دسر ایتالیائی است که شباهت زیادی به تیرامیسو دارد (چون با لایه‌های کیک و کرم تهیه میشود). و گفته میشود که اولین بار در فلورانس تهیه شده است .
زوکوتو در یک قالب گرد به شکل کره یا گنبد تهیه میشود که با کیک، بیسکوییت یا لیدی فینگر که با کمی‌ شربت مرطوب میشوند پوشش داده میشود.
و داخلش با خامه‌ای که با شکلات خرد شده یا میوه‌های شیرین شده یا انواع مغز‌ها مخلوط شده پر میشود.
در انتها یک لایه کیک یا بیسکویت هم روش قرار میگیرد.
این کیک خشمزه من از دوست خوبم از سایت سفره خونه یاد گرفتم خیلی‌ خوشمزست باید امتحان کنید تا متوجه بشید.





مواد لازم:
کیک اسفنجی ۱ عدد یا(من از کیک اسفنجی استفاده کردم شما میتونید از  کیک زیر هم استفاده کنید)
مواد لازم جهت کیک:

آرد ۱۴۰ گرم
شکر۱۴۵ گرم
تخم مرغ۴ عدد
نمک کمی‌
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
وانیل کمی‌

مواد لازم جهت شربت:
آب۱/۲ پیمانه
شکر۱/۲ پیمانه
نسکافه۲ قاشق غذاخوری
اسانس مخصوص RUM یا لیکور چند قطره
مواد لازم جهت تهیه کرم:



پودر ژلاتین ۱ قاشق غذا خوری که با ۱/۵ قاشق آب به روش بن ماری آب کردیم
زرده تخم مرغ۳ عدد
خامه شیرین۳۵۰ گرم
پنیر ماسکارپونه۳۵۰ گرم 
شکر۱/۲ پیمانه
نسکافه۱ قاشق غذاخوری که در کمی‌ آب حل شده یا ۱ قاشق از شربت
خامه جهت تزیین مقداری
پودر کاکائو خالص برای تزیین مقداری


طرز تهیه

فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
ته قالب ۲۵ سانتی گرد را کاغذ انداخته و چرب کرده و آرد پاشی کنید.
مواد خشک را مخلوط کرده و چند بار الک کنید. شکر و تخم و مرغ‌ها و وانیل را با همزن حدود ۶ دقیقه یا بیشتر بزنید تا کاملا پف کند .
بعد مواد خشک را اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید در قالب ریخته به مدت ۴۰ دقیقه بپزید.

بعد شربت را آماده کنید .آب +شکر+نسکافه را مخلوط کرده روی حرارت بگذارید تا جوش
بیاد بعد خاموش کرده و(اسانس را 
من از طعم لیمو استفاده کردم) اضافه کنید.
خامه را با همزن زده تا فرم بگیرد و کنار میگذرید.
زرده‌ها + شکر + وانیل را در ظرف استیل یا فلزی ریخته و روی بنماری میگذارید و با همزن میزنید تا مخلوط غلیظ شود.
بعد از روی حرارت برداشته ، کمی‌ که خنک شد با پنیر مخلوط کرده کامل با مفتول دستی‌ میزنید بعد خامه زده شده را اضافه کرده و خیلی‌ آرام مخلوط می‌کنید بعد ۱ تا ۲ قاشق از شربت یا مخلوط نسکافه و آب را اضافه می‌کنید.
کیک هر به صورت نواری برش می‌زنیم و ظرف گرد که زیر اون رو سلفون کشیدیم میذاریم مهم نیست که صاف باشه چون بعد روش خامه میاد مهم اینه که همه جای ظرف گرفته باشه که وقتی‌ کرم میزیم، از زیر کیک نریزه.

وقتی‌ همهٔ ظرف کیک گذاشتیم مایه کرم روی ان میریزم و بعد یه لایه دیگه کیک میذاریم روی مایه.و روشو سلفون میکشیم و میذاریم درون یخچال،حدود ۸ ساعت .


اون رو در ظرف مورد نظرمن بر میگردنیم،و روش رو با خامه فرم گرفته و کاکائو تزئین می‌کنیم.





هیچ نظری موجود نیست: