همونطور که قول داده بودم آش رشته هم درست شد و از لیست غذاها اومد بیرون،آش رشته که دیگه اکثرا شما دوستانم که از من هم هنرمند تر هستید بلدید،اما برای کسانی که خارج از کشور هستن و رشته کم یاب یا نه یاب یه خبر خوب دارم و اون اینه که من طرز رشته درست کردن هم امروز میخوام بگم،تاریخچهٔ رشته درست کردن من بر میگرد به ۸ سال پیش ،مامانم همیشه تاسوعا نذر داره که اش رشته درست کنه اینکارو از زمان تولد من انجام میده ،سالی که کنکوری بودم نذر کردم اگه دانشگاه قبول بشم رشتهٔ آش رو من ببرم خلاصه اینطور بگم که از همون جا یاد گرفتم و الان از وقتی که اومدم اینجا چند بار درست کردم که به شما هم یاد بدم شاید به دردتون بخور.
البته بگم این آش رشتهٔ من ۲تا تفاوت عمده داره اولین اینکه من با سبزی خشک درست کردم،سبزی تازه کجأی که یادت بخیر دوم هم اینکه همونطور که گفتم رشتش خودم درست کردم.
مواد لازم
سبزی آش شامل جعفری،اسفناج،تره، ۲پیمانه
نخود کمتر از یک پیمانه
لوبیا کمتر از ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
کشک ۴ قاشق غذا خوری
رشته
روغن
پیاز ۲ عدد متوسط
نمک فلفل،زردچوبه
مواد لازم برای تهیه رشته
آرد ۱ پیمانه
آب ۴ قاشق
نمک ۱ قاشق پر
یه نکته بگم شما بستگی به تعداد نفراتتون مواد رو کم و زیاد کنید،من برای این کسی که میبیند مقداری که بالا نوشتم استفاده کردم.
طرز تهیه
من از شب قبل سبزی آش رو تو آب خیس میکنم.
بعد که میخوام درست کنم میریزم تو صافی که آبش گرفته بشه.
پیازها رو خلالی خورد کرده
سرخ میکنیم و درون قابلمه ای که می خوایم آش درست کنید سرخ میکنیم و زردچوبه نمک و اگه فلفل قرمز دارید بهتره اضافه میکنیم تا موقعی که طلائی بشه
و سبزی رو بهش اضافه میکنیم و سرخ میکنیم اگه به روغن نیاز بود اضافه میکنیم.
بعد که سرخ شد حواستون باشه نسوز آب اضافه میکنیم حدود ۷ پیمانه و میذاریم که قشنگ جا بیفته حدود ۳ ساعت وقتی بعد از ۳ ساعت برید سراغش یه بوی خوب به مشامتون میرسه ،نمک فلفلش رو چک کنید اگه کم هست اضافه کنید البته نمک خیلی اضافه نکنید چون رشته خودش نمک داره.اگه با آب بیشتر نیاز بود اضافه کنید.اگه میخواید رشتهٔ درست کنید اگه حوصله دارید که باید از چند شب قبلش درست کنید که کاملا خشک بشه اگه هم نه که همون روز درست کنید و تازه باشه.
آرد و نمک و آب را با هم مخلوط میکنیم تا حالت خمیر گرد و گلوله به دست بیاد با با کمک وردنه که زیر اون آرد ریختیم پهن میکنیم باید خیلی نازک پهن کنیم که قطر رشته هامون نازک باشه
.و با کمک کاردی که تو آرد زدیم خیلی باریک و نازک برش میزنیم
و درون سینی که زیرش آرد پاشیدیم قرار میدیم و میذاریم زیر آفتاب که خشک بشه البته ما آفتاب نداشتیم همینطوری گذاشتیم زیر نور چراغ:)
بعد از ۳ ساعت میریم سراغ قابلمهٔ سبزیها من از حبوبات کنسروی استفاده کردم دیگه نیاز به پختن نداشت ولی اگه شما کنسروی استفاده نکردید از شب قبلش خیس کنید و بعد با آب بذرید که بپزن و پخته شده را اضافه میکنیم به قابلمهٔ سبزیها حدود ۱ ساعت میذاریم بعد رشتهها رو اضافه میکنیم
اگه رشتهها خشک نبود نیاز کمی به پختن اونها هست حدود ۱۰ دقیقه و بعد کشک را اضافه میکنیم و بعد از ۱۵ دقیقه از اضافه کردن کشک و رشته آش امادست و درون ظرف سرّو میکنیم و روش رو با نعناع داغ(روغن رو روی گاز میذاریم و نعناع اضافه میکنیم)و پیاز داغ و کشک تزئین میکنیم.
بعضیها آش رشته رو با سرکه میخورم که در این مورد کشک رو کم بریزید یا اصلا نریزید.
۱۵ نظر:
kheili khoshmazze be nazar miad, too in mahe ramezooni dahanemoon aab oftad.
migam rasti be jaye kashk az mast mishe estefade kard?
man ke faghat in aksa ro mibinam zaef mikonam hamchenan jaiat khalist yasaman jan
Hi
I had an Iranian friend and she has introduced your website to me. However I can not read Persian, but I would like to know how to prepare these delicious Iranian foods.
Could you please specify an English translation site of your Iranian food?
Best regards;
Hi Tina
If you tell me which specify recipe you need I can translate it for ,by the way please check this website in Facebook it could be helpful
http://www.facebook.com/home.php#!/persianrecipes
Regards
salam
shoma jay gozini vase kashk nadarid?
mamnoon
احمد عزیز اگه کشک خشک هم ندارید وقتی آماده شد میتونید با سرکه بخورید الان تو ایران هم خیلیها بجای کشک از سرکه استفاده کنید.
salam dostan
man in dastore asho estefade kardam ba ye tafavot ke bejaye reshte az nodel estefadeh kardam ,kheili khob shod ye baste nodel be nazaram kare reshtaro mikone:))
salam dostan
man in dastore asho estefade kardam ba ye tafavot ke bejaye reshte az nodel estefadeh kardam ,kheili khob shod ye baste nodel be nazaram kare reshtaro mikone:))
?ba salam,pas ard ro key mirizid
bebakhshid,halafahmidam ba ard reshte dorost kardid.
وای چه جالب اینقده دلت آش خواسته که خودت رشته اش را درست کردی چقده هم با سلیقه برش میزدی باریکلا. من بر عکس تو آش رشته را با یک عالمه کشک میخورم. دستت درد نکنه و نوش جونت
elham azizam vaghti az mavad dor bashi bayad yekari anjam bedi digeh ianam zandegi ma dar ghorbate:)
in mavad vase chand nafar memoon kafie? mikham nazri bedam, albatte mokhtasar, mikham mavadam ezafe kam nashe!
النا جان بستگی داره اما ۴ نفر رو خوب جواب میده میتونی موادش رو خودت زیاد یا کم کنی.
ارسال یک نظر