۱۳۸۹ مرداد ۱۵, جمعه

کوبه




یکی‌ از غذا‌های معروفو خوشمزه‌ی عربی کوبه هست ،من اولین بار یکی‌ از دوستامون که خودشون عرب هستند درست کرده بود خوردم ازش خواهش کردم دفعهٔ بعد که خواست درست کنه به منم بگه که منم برم یاد بگیرم،بهم گفت باید صبر کنم که جعفری‌های گلدونشون بزرگ بشه تا بازم درست کنه،خلاصه من آنقدر صبر کردم که این جعفری‌ها بلند شدن و زیر تیغ کارد رفتن و بالاخره کوبه درست شد و اینم نتیجهٔ کار و مراحل کار که با عکس بیشتر متوجه میشید.خیلی‌ خوشمزست حتما امتحان کنید.






مواد لازم
برنج ۲ پیمانه
جعفری ۲۵۰ گرم
نخود ۲۰۰ گرم
سینهٔ‌ مرغ ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
تخم مرغ ۱ عدد 
نمک ،کاری به میزان لازم





روغن برای سرخ کردن





طرز تهیه

نخود هارو از شب قبل درون آب میذاریم.(اگه بخواین میتونید از کنسرو نخود هم استفاده کنین).
پیاز هارو ریز خورد می‌کنیم.سینهٔ‌ مرغ هم بصورت ریز خورد می‌کنیم.
و برنج‌ها را میشوریم و میذاریم در آب لازم نیست که از شب قبل این کار را انجام بدیم.
جعفری هارو هم به صورت ساطوری خرد می‌کنید.
 مرغ‌ها به تیکهٔ کوچک تقسیم کردیم درون قابلمه می‌ریزیم و نمک و حدود ۱ لیوان آب اضافه می‌کنیم و اجازه میدیم که بپزد.وقتی‌ مرغ‌ها پخت،جعفری ،پیاز و نخود و کاری را اضافه می‌کنیم و مقداری کم روغن می‌ریزیم و یکم تفت میدیم.
درون قابلمهٔ دیگر برنج را همره آب می‌ریزیم و مقداری نمک که حالت شله پیدا کند،ولی‌ نباید اصلا آب داشته باشد.
موادی که آماده کردیم میذاریم خنک بشه.
وقتی‌ خنک شد برنج رو با دست ورز میدهیم تا حالت یک دست و یک گلولهٔ کامل به دست بیاد ،(حتما یه ظرف آب کنار دستتون باشه چون برنج حالت چسبندگی داره دستتون رو درون آب بزنید که راحت تر بتونید کار کنید)


بعد از برنج گلوله هایی اندازهٔ یک نارنگی درست کنید.
یکی‌ یکی‌ گلوله هارو اندازهٔ کف دستمون باز می‌کنیم(همینطور که گفتم یه ظرف آب کنار دستتون باشه)
بعد از مایع مرغ یک قاشق درون برنج می‌ریزیم و با کمک دست دیگر اونرو بر میگردانیم و با دست همینطور فشار میدیم که بسته بشه.


وقتی‌ همهٔ کوبه‌ها رو آماده کردیم یه دونه تخم مرغ را با ویسک می‌زنیم و با برس میکشیم روی اونها و در روغن سرخ می‌کنیم.


یه نکته بگم این تخم مرغ باعث می‌شه که برنج از هم باز نشه.
برنج خیلی‌ مقاوم هست مواد زیاد بریزین برنج‌ها از هم باز نمیشه خیلی‌ محکم تر از این حرفاست از این نترسید که در هنگام سرخ کردن از هم باز بشه.
هروقت خواستید سرو کنید تخم مرغ بزنید و سرخ کنید و گرم سرو کنید.اگه هم خواستید کوبه‌های تخم مرغ نزده را درون یخچال تا چند روز میتونید نگاه داری کنید.
۲پیمانه برنج و این مقدار مواد حدود ۱۶ تا کوبه می‌شه.





۶ نظر:

ELHAM گفت...

واااای ی ی به نظر خیلی خوشمزه میاد عزیزم!
دستت درد نکنه!
به فکر افتادم یه غذایی بپزم توی همین مایه ها ولی با کمی تفاوت!
توی چند روزه آینده درست میکنم
دستت در نکنه گوگولی خانوم

ناشناس گفت...

fadaie dastat besham khahar jooni hatman dorost mikonam:***

sahel گفت...

salam
mishe be jaye berenj az sib zamini estefadeh kard?
age are raveshe dorost kardanesh fargh mikone?
merci

Ashpaz گفت...

sahel jan in ghaza aslesh ba brenje vali ye noo ghaza dg hast ke ba sib zamini pokhte mishe esmesh petapchap hast hatman dorost mikonam mizaram vali hamin ghadr begam ke sib zamin pokhteh leh mikonim ba tokhme moorgh makhlot mikonim va dar ard sokhari mighaltonim va sorkh mikonim mayaye vasatesham gooshte charkh kardast.hatamn dorost mikonam va aks mizaram ke rahat tar motevajeh beshid,solai bod dar khedmatam

simin63 گفت...

salam.kaash mishod sorkhesh nakard va yekare digash kard!?mishe؟

Ashpaz گفت...

نه عزیزم هیچ راهی‌ جز سرخ کردن نداره البته بذار رو دستمال آشپز خونه روغنش قشنگ میره،خیلی‌ روغن جذب نمی‌کنه نگران نباش